Studies

Een professionele basketbalcarrière zal jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd zijn. De Basketschool Oostende zal de talentvolle jonge spelers optimaal opleiden en begeleiden, maar dit biedt zeker geen garanties voor een toekomst als profspeler!

Daarom hechten de Basketschool Oostende en BC Oostende ook heel veel belang aan studies en algemene maatschappelijke vorming van de spelers en zullen hen daar dan ook maximaal in ondersteunen.

Hoger onderwijs

De hogescholengroep KHBO (Vives) van Brugge en Oostende, ondertussen geassocieerd met KU Leuven, bieden kwalitatieve bachelor en master opleidingen, gaande van technisch tot business georiënteerde richtingen. Sedert dit jaar is er ook een pakket sport- en cultuurmanagement gestart.

KHBO Campus Brugge

KHBO Campus Brugge

Alle details of algemene informatie met betrekking tot deze opleidingen kan u terugvinden op het volgende webadres: www.khbo.be

Secundair onderwijs

Aangezien de trainingen buiten de schooluren gepland zijn, kunnen spelers die nog hun secundaire studies dienen te voltooien, ook deel uitmaken van de Basketschool Oostende. Gezien de goede verbindingen via het openbaar vervoer (trein + tram) zal het voor sommige spelers mogelijks zijn thuis te blijven wonen.

Indien deze optie niet haalbaar is, biedt de Basketschool Oostende tevens de mogelijkheid om de secundaire studies in één van de Oostendse scholen van het GO-onderwijs te voltooien.

Pegasus

Campus Pegasus Oostende

U vindt meer informatie op www.pegasusoostende.be

Back to top