Professionele omkadering

Jongeren vormen en begeleiden vergt een professionele omkadering. Niet alleen op baskettechnisch vlak maar ook op gebied van lichamelijke ontwikkeling zoals snelheid, lenigheid, kracht en uithouding.

De sportieve staf van Basketschool Oostende is dan ook in die zin uitgebouwd dat op al deze vlakken goed kan worden begeleid en opgevolgd.

Baskettechnische leiding

Voor de sportieve begeleiding en baskettechnische opleiding van de spelers doen wij beroep op Sam Rotsaert die op fulltime basis in dienst is bij de Basketschool Oostende. Sam is houder van een trainersdiploma type A en was als speler zelf een product van de Ajaxschool, de voorganger van de huidige basketschool:

  • Jeugopleiding genoten bij Ajax Oostende en Rider University (NCAA)
  • 9 jaar ervaring als speler in 1e nationale bij Oostende, Antwerpen en Gent
  • Werd 1 x landskampioen met Oostende en 2 keer kampioen in 2e klasse met Damme en Gent.
  • Is sedert 2000 onafgebroken actief in jeugdopleiding en specialisatietraining.

Basketfysieke leiding

Op het vlak van de fysieke opvolging van de jongeren doen wij beroep op kinesitherapeut Jos Desmet, in samenwerking met zijn collega Olivier Coppejans die naast krachttraining en conditionele opvolging ook instaat voor blessurepreventie.

Medische begeleiding

Voor de dagelijkse medische begeleiding zal de Basketschool Oostende beroep kunnen doen op de medische staf van Telenet Oostende. Zowel voor de nodige onderzoeken bij blessures als voor de revalidatie en dagelijks behandelingen kan er beroep gedaan worden op het medische team bestaande uit:

  • Dr. Luc Parmentier : Ploegarts
  • Dr. Mark Van Dijk : Orthepedisch Chirurg
  • Jos Desmet : Kiné
  • Jesse Vanhoutte : Osteopaat – voedingsspecialist

Extrasportieve begeleiding

De dagdagelijkse begeleiding naast het terrein is in de deskundige handen van Team Manager Freddy Eyland die reeds meer dan vijftien jaar tot ieders tevredenheid alle extrasportieve zaken voor de spelers regelt en plant. Hij staat ook in voor de coördinatie tussen ouders, spelers, players home en school. Alle administratieve zaken worden voortreffelijk geregeld door zijn echtgenote Christel Belpaeme.

Algemene coördinatie & Rekrutering

De verantwoordelijkheid van de dagelijkse en algemene coördinatie tussen de verschillende coaches, verantwoordelijken en ploegen die binnen of rond de basketschool actief zijn, ligt in handen van Nick Vande Lanotte, die tevens en samen met coach Sam Rotsaert de taak op zich neemt om jeugdwedstrijden en jeugdtornooien in binnen- en buitenland bij te wonen op zoek naar nieuw talent met het potentieel om ooit uit te groeien tot een profspeler in eerste klasse.

Back to top