“Home grown” spelers

De vertegenwoordigers van de ploegen in de EuroMillions Basketball League (= liga van eerste klasse clubs) hebben beslist dat er vanaf het seizoen 2013-2014, per ploeg 6 “home grown” spelers moeten opgesteld worden.

Een “home grown” speler is een speler die ongeacht zijn nationaliteit, tussen de leeftijd van 14 en 21 jaar, minstens 4 jaar onafgebroken een basketbalopleiding heeft genoten in België. De ideale home grown speler is vanzelfsprekend geboren en getogen in België.

quentin_serronBC Oostende wil echter Belgen die niet alleen het verschil kunnen maken in onze eigen nationale competitie, maar ook in de verschillende Europese competities waar het elk seizoen aan deelneemt. De beste manier om spelers van een dergelijk niveau te vormen, is uitgaan van uw eigen kracht en eigen organisatie en ze zelf opleiden! Dit is dan ook de richting die BC Oostende reeds jaren geleden ingeslagen heeft en de richting die het de dag van vandaag nog steeds blijft volgen met bewezen resultaten.

We zijn dan ook heel fier te mogen stellen dat de structuur, de omkadering en infrastructuur van de Basketschool zijn gelijke niet kent in België Basketschool Oostende
Back to top