Concept

Het concept van de Basketschool Oostende bestaat uit een beloftenploeg die deelneemt aan de nieuwe U21 competitie, die vanaf het komende seizoen georganiseerd wordt door een samenwerking tussen VBL, AWBB en de BLB..

jean_salumuEchter, om vorderingen te kunnen blijven maken, moeten deze jonge spelers continue blootgesteld worden aan voldoende CHALLENGE, en dit niet alleen op training maar vooral ook tijdens wedstrijden.

Een speler zal op een bepaald ogenblik niet langer beter worden door te spelen tegen spelers van zijn eigen leeftijd.

Een speler die nog niet klaar is voor de seniors van BC Oostende maar anderzijds te weinig weerstand ervaart in de beloftencompetitie kan beter in een andere ploeg, extra ervaring en fysieke weerbaarheid kweken door te spelen in een volwassenencompetitie op nationaal niveau. Hiervoor bestaat er een samenwerking met DUVA FRUIT Oostende, een team dat ondertussen ook aantreedt in tweede nationale. Een dynamische bestuursgroep begeleidt onze jongeren zodat zij elk weekend een tweede wedstrijd op hoger niveau kunnen hebben. Zo kunnen zij nog sneller evolueren.

Een opleidingsschool die naast de spelers in haar eigen ploeg, ook spelers opvolgt, traint, verbetert, die bij een andere ploeg spelen, is een model dat andere ploegen in het buitenland ook reeds met succes hebben toegepast. Dit heeft met Quentin Serron, Jean Salumu (zie foto) en Khalid Bouckichou ook voor ons reeds zijn eerste vruchten afgeworpen.

De doelstelling is vanzelfsprekend dat er periodiek één of meerdere spelers uit onze Basketschool kunnen doorstoten als volwaardige profspeler bij Telenet Oostende. Basketschool Oostende
Back to top